De schoolleiding van het Dorendweerd College in Doorwerth verzoekt haar leerlingen om een pikante foto van een leerling van hun telefoon te verwijderen.

Op de foto zou een meisje met ontbloot bovenlichaam staan. De foto is drie jaar geleden gemaakt toen het meisje nog in de brugklas zat. Een ex-vriendje van het meisje heeft de foto op het internet geplaatst. De schoolleiding bericht dat de jongen een stevige sanctie te wachten staat. De schoolleiding betreurt het incident en meldt dat het meisje erg van streek is.

Aan alle leerlingen is gevraagd om de foto te verwijderen. De schoolleiding geeft zelf al aan dat het voor hen niet mogelijk is te controleren of alle foto’s ook daadwerkelijk verwijderd worden.

Update: Inmiddels gaat dit nieuws op Twitter rond en gaat het gerucht dat de leerling (de Ex-vriend) tijdelijk geschorst is.

Internet Risk Management

Dit incident laat duidelijk zien dat internet risico’s vormt voor onderwijsinstellingen en haar leerlingen. Het maken en verspreiden van dergelijke foto’s van minderjarigen is immers strafbaar. Op het moment dat zo’n foto op het internet staat, of zoals in dit geval via chat verspreid is, is het bovendien niet zo eenvoudig om deze te verwijderen. Ook onderdeel van Internet Risk Management is een internetstatuut voor leerlingen en leerkrachten. Zonder dit statuut is het namelijk niet mogelijk om ernstige sancties, zoals schorsingen of verwijderingen van school, aan de jongen op te leggen.

Licentie

Creative Commons-Licentie
Lexxit Knowledge van Lexxit is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported-licentie.
Gebaseerd op een werk op www.lexx-it.nl.

Lexxit geeft vrijblijvend advies over uw casus!

Meld internetmisbruik